Laganland - Älgland

Älg med publik på Laganland

Direkt vid E4:an 10 km norr om Ljungby (Småland) finner du Laganland-Älgland med älgpark och en stor älgshop som bl.a. erbjuder sveriges största sortiment av souvenirer och hantverk relaterat till älg. 
Bästa tiden för besök i älgparken är morgonmatningen kl. 10.00. Då finns det goda chanser att du får klappa en älg och mata med löv eller goda äpplen. För öppettider se Laganlands hemsida.

Laganland Sweden Shop & Turistbyrå/NOVASOL är dessutom extra engagerade i dig som hyr ett sommarhus via Novasol. Här finns Novasol servicekontor som hjälper dig med alla frågor som kan uppstå under en semestervecka.

Omgivningarna runt Laganland bjuder på en vacker natur och flera populära bad-och fiskesjöar såsom Bolmen, Vidöstern och Flåren. Här finns naturligtvis många novasolhus direkt vid vattnet.
Bästa tipsen om ett sjönära hus får du av  Laganlands stugexpert Christina Nilsson. Skicka ett mail med dina önskemål så får du snabbt några förslag på boende för en underbar semestervecka.

Välkommen till Laganland!  





Saxnäs-Klimpfjäll – Kultsjöns och Marsfjällens pärla

Kultsjön vid Saxnäs och Klimpfjäll

Vacker fjällnatur med fina möjligheter till jakt och fiske som präglas av Kultsjön. Är man intresserad av att vandra, finns det fina vandringsleder på sommaren och markerade leder för skidturer upp till fjällmassivet på vintern.

Är man intresserad av utförsåkning, är det nära till Klimpfjälls skidanläggning.

För den som är intresserad av sevärdheter finns bl.a. Fatmomakke sameby. I Saxnäs finns Ricklundsgården, hantverksbutik, Trappstegsforsen med mera.

I Klimpfjäll finns Norgefarargården, Röberg med mera. Sven Dufva hade sina hemtrakter här, samt Bernard Nordh, som skrev sina berättelser med inspiration från bygden. I området finns fler Sagostigar, med inspirations från denlokala kulturen, av författare, konstnärer med mera.

Från klimpfjäll går vägen vidare mot Stekkenjokk och Norge I området finns helikopterföretag som kan stå till tjänst vid offpist-åkning eller transport till olika områden.


Sorsele – Fiske när det som bäst


Fiske i Laisälven, Vindelälven, Juktån, Gargån


Sorseleregionen har kanske några av Sveriges bästa och mest varierande fiskevatten med Laisälven, Vindelälven, Juktån och Gargån som de mest kända. Fiske i såväl strömvatten och sjöar. Här finns både lättillgängligt fiske och fiske för avancerade proffs. Boende genom Novasol  finns utspritt i regionen med bra placering utifrån fiske och naturupplevelser. Samekulturen är lättillgänglig i regionen.

Älgens hus - Bjurholm

Kvinna matar älgar på Älgens hus i Bjurholm

Älgens hus är en av Sveriges första och mest kända älgfarm. Här finns en komplett anläggning med älgar, utställning restaurang och shop. Här kan man även köpa exklusiv älgost! På anläggningen finns även andra vildmarksaktiviteter och konferens.

Från Umeå, tag 92:an mot Bjurholm/Dorotea. Passera Bjurholm (c:a 60 km väster om Umeå) och kör ytterligare c:a 10 km . Sväng vänster vid skyltning till farmen.


RSS 2.0