Tips på Alla Hjärtans Dag överraskning

Boka ett semesterhus för dig och din käresta för helgen vid Alla hjärtans dag


Alla hjärtans dag är en dag väl värd att fira. Ofta tänker man att man borde göra det där lilla oväntade för sin älskling (eller sina älsklingar) men tiden går så fort att det många gånger bara stannar vid en tanke och aldrig blir mer än så.

Nu skulle jag vilja tipsa om en härlig överraskning för din Valentine - boka ett semesterhus för bara er två! 
Då kan man laga sin egen mat, äta frukost när man vill och var man vill, mysa och umgås och rå om varandra ordentligt.

Jag gick in på Novasols hemsida och klickade på fler sökkriterier och där valde jag duo-special, 2 pers, 4 stjärnor, braskamin, hela Sverige och 13-20 feb. Då fick jag upp massa förslag på härliga hus över hela Sverige att bo i. Hittade tex. ett hus för 2040kr för en hel vecka för två personer med alla de kriterier jag hade valt ovan - HELT GRYMT! Valet att stanna hela veckan är ju fritt så man kanske bara väljer att bo i två nätter även om man betalar för sju, men på vilket hotell med full utrustning kan man bo två personer för ca 1000kr i två nätter?!

Som en skoj grej provade jag även att bara klicka i 5 stjärnor, braskamin, bastu, bubbelpool, 2 (eller 4) personer den 11-14 feb - det dyker inte upp jättemånga hus men priserna är verkligen otroliga (söker men på tre stjärnor, bastu och braskamin finns det massor att välja bland).
Runt 3600kr TOTALT för ett hus med de 5-stjärniga kriterierna ovan i tre nätter är ju som en dröm - en dröm att uppleva ihop med kärleken i sitt liv!

Bergs slussar på Göta Kanal

7 slussar vid Bergs slussar tar båtar upp och ned längs Göta Kanal

Om ni vill uppleva Göta Kanal så är Bergs slussar Göta kanals största sevärdhet som lockar tusentals åskådare. I området finns restauranger, caféer, minigolf, vandrarhem, cykeluthyrning, badplats i Roxen, m m. Härifrån gör passagerarfartyget M/S WASA LEJON dagliga turer på Göta kanal.

I Bergs berömda slusstrappa, Carl Johans slussar, med 7 sammankopplade slussar lyfts eller sänks båtarna inte mindre än 18,8 meter för att överbrygga nivåskillnaden till sjön Roxen. Det är ett skådespel som fascinerar stora skaror besökande åskådare. Så ta en glass i solskenet och titta på slussningen.

Gå in på Novasols hemsida för att hitta ett härligt semesterhus i området.


Åsens by

Ett spännande sätt att lära sig hur människor levde förr i tiden

Upplev det gamla småland som det var förr. Åk till kulturreservatet Åsens by som ligger utanför Aneby och upplev hur det kunde vara i Småland för 100 år sedan!
Åsens by förmedlar ett historiskt perspektiv som bara är några generationer avlägset i tiden. På Åsen kan man lära sig om hur man levde och vilka kunskaper som var viktiga för överlevnad på den här tiden. Markerna inom reservatet har restaurerats sedan 1994. Arbetet med att återställa hägnader, betesmark, äng och åker pågår fortfarande. Djuren har stor betydelse för kulturlandskapets återuppbyggnad. De svenska lantraserna är en del av vårt kulturarv och i Åsens by finns flera äldre raser.

Gå in på Novasols hemsida för att hitta ert semesterhus i området.

RSS 2.0