Ny sökruta!! Ny karta!!

På västkusten i Sverige med Novasol

På Novasols hemsida finns nu en sökruta uppe till vänster på startsidan. Här kan man skriva in en ort och sedan får man upp alla hus som har denna ort i själva husbeteckningen eller någonstans i texten om huset - grymt bra!!! På så sätt kan man hitta hus som ligger i direkt anslutning likaväl som hus som ligger en liten bit ifrån om man inte vill bo helt inpå en större ort till exempel.

Testa själv och sök i ditt område där du bor och se vad som finns i krokarna på www.novasol.se - häftigt!  

Dessutom har Novasol nu också ett nytt kartsystem så du kan med hjälp av zoom-funktionen mycket tydligare se var ett hus ligger bara genom att klicka på kartan ute till höger på respektive hus - riktigt bra!

Gränna och Visingsö - två pärlor i Småland

Polkagristillverkning i Gränna

Gränna med Visingsö har en hel del att erbjuda. Besök Andreé-museét, bada i lagunen, se polkagristillverkningen och ta färjan över till Visingsö som med sin historia har mycket att berätta.

Strax ovanför hamnen ligger cafeér i lummig lövskog och Visingsborgs slottsruin.  Åk remmalag genom öns vackra ekskogar och ta en picknick vid Visingsborg slottsruin. Här kan Ni också åka ner till Näs slottsruin, uppförd under 1100-talet. Slottet, varifrån det tidiga Sverige styrdes, är Sveriges första kungliga borg och omtalas i de isländska sagorna. Här dog också Kung Magnus Ladulås år 1290.

Titta gärna på Novasol.se för att hitta ett hus i närheten av Gränna i Småland.


Besök Skäftekärrs järnåldersby på Öland

Skäftekärr järnåldersby på Öland

En mycket trevlig utflykt när man är på Öland och är historieintresserad är att åka upp till Skäftekärrs järnåldersby. Detta är en f d stormansgård från folkvandringstiden, d v s 400-500 e Kr, med lämningar efter fyra hus bl.a. en gästabudsal. Man har också byggt upp ett boningshus från denna tid och rekonstruerar gården. Här finns också guidningar, museum m.m.  Det trevliga café som tidigare var Jägmästarbostad är väl värt ett besök när man är i området. I huset finns minnen från Kung Gustav V som brukade vara här och jaga.  

Novasols hemsida kan du hitta boende på Öland.

RSS 2.0